Mailing

İzinli Toplu Mail Gönderimi Nedir? Nasıl Yapılır?

İzinli e-mail pazarlaması yapabilmeniz için mail listesinin oluşturulması ve mail içeriğinin hazırlanması aşamasında dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Dikkatsizce hazırlanmış bir mailing planlaması sonucunda tarafınıza yaptırımlar uygulanabilir Bu yaptırımlara maruz kalmamak için izinli toplu mail gönderimi makalesini incelemenizde fayda var.

İzinli Toplu Mail Gönderimi için mail listesi nasıl olmalıdır?

Mailing kampanyası yapmadan önce hazırlanması gereken mail listesinin oluşturulmasında farklı stratejiler uygulanabilir. Ancak, tamamen izinli bir mail listesi oluşturmak için uyguladığınız stratejiler doğrultusunda ön onay süreçlerini tamamlamalısınız.

Mail listesini oluştururken göndereceğiniz mailler ile ilgili ( promosyon, tanıtım, kampanya vb. ) bilgi vermeli ve bu tür ticari elektronik iletiler almak istediklerine dair onay almalısınız.

Üyelik veya satış sözleşmelerinde mail onayı ile ilgili bir maddeye yer vermiş olmanız yeterli değildir.

Mail listesinin oluşturulması aşamasında izleyebileceğiniz bazı stratejilerden bahsedilen Mail Listesi ( Mail Datası ) Nasıl Oluşturulur? adlı makaleyi inceleyebilirsiniz.

Esnaf ve tacirler için gönderilen toplu maillerde herhangi bir onay alınmasına gerek yoktur. Ancak, mail içeriğinde abonelikten çıkmak istediklerinde çıkabilecekleri bir buton olmalıdır. Bu madde ile ilgili, izinli toplu mail gönderimi için mail içeriği nasıl olmalıdır? bölümünde açıklayıcı metni bulabilirsiniz.

Toplu mail ve SMS Gönderimi ile ilgili 1 Mayıs 2015 yılında yayınlanan yönetmelik öncesi hazırlanan mail listeleri onaylı sayılmaktadır.

İzinli Toplu Mail Gönderimi için mail içeriği nasıl olmalıdır?

E-posta pazarlamasında izinli toplu mail gönderimi yapabilmeniz için mail içeriğinde de dikkat etmeniz gereken üç unsur bulunmaktadır.

1. İletişim bilgilerinizi paylaşın

Yapmış olduğunuz email pazarlamasında mail gönderimi yaptığınız kişilerin size ulaşabilmesi için mail içeriğine muhakkak iletişim bilgilerine yer vermelisiniz.

2. Abonelikten çıkmaya izin verin

Mail içeriğinde, karşı taraf mail listenizdeki adreslerden ayrılmak istedikleri taktirde işlem gerçekleştirebilecekleri bir url veya buton olmalıdır. Yani toplu mail gönderimi yapıyorsanız, abonelikten çıkmaya imkan tanımalısınız. Bu imkanız tanıdığınız gibi aynı zamanda mail yolu ile sizinle irtibat kuran ve abonelikten ayrılmak istediklerini belirten kişilerin talebini 3 gün içerisinde gerçekleştirmelisiniz. Aksi taktirde tarafınıza yaptırımlar uygulanabilir ve para cezasına maruz kalabilirsiniz.

Mailing yapmayı planlıyorsanız, öncesinde dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili rehber niteliğindeki Toplu Mail Göndermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli? makalesini inceleyebilirsiniz.
Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı