Mailing

Toplu Mail Göndermek İçin En İyi Zaman Nedir?

Toplu mail gönderimi yapmak için içeriğinizi hazırladınız, mailing şablonunu oluşturdunuz, konu başlığını en uygun şekilde hazırladınız. Son kez herhangi bir sorun olup olmadığını, izinli toplu mail gönderme kurallarına uyup uymadığınızı kontrol ettiniz ve artık hedef kitlenizin bulunduğu mail listesine toplu mail gönderimi yapmaya hazırsınız. Artık düşünmeniz ve karar vermeniz gereken tek konu en fazla etkileşim alabileceğiniz toplu mail gönderimi için en iyi zaman nedir?

En Fazla Etkileşim Alınan Mailing Vakitleri

E-posta pazarlamasından en iyi geri dönüşü alabilmek için mail gönderim saatinin de etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Ayrıca, kontrol edilen istatistiklerde bunu doğrulamaktadır. Mailing gönderim saati ve günü hedef kitlenize göre değişiklilik gösterecek olsa da en fazla etkileşim alınan toplu mail gönderim vakitlerinin genel istatistik sonucu bazı sonuçlardan bahsedilebilir.

Mailing gönderimini hangi gün yapmalıyım?

E-mail pazarlaması sonrası, SendMail müşterilerinin kontrol edebileceğimiz raporlardan yola çıkarak görüntülenen istatistiklerde Salı ve Perşembe günlerinde açılma oranının daha fazla olduğu görülmüştür.

Mailing gönderimini hangi saatte yapmalıyım?

Yine, mailing sonrası kontrol edilebilen raporlardan yola çıkacak olursak toplu mail gönderiminde etkileşim oranının en fazla olduğu saatler 09:00 ile 15:00 arasında olduğu gözükmektedir.

E-mail pazarlaması yaparken, en fazla etkileşim alabileceğiniz zaman içeriğe ve hedef kitleye göre değişiklilik gösterebilir. Mail gönderiminin en iyi zamanı ancak, kendi raporlamanızı inceleyerek bulabilirsiniz. Mail gönderimi yapıldıktan sonra, SendMail tarafından size sunulacak raporda mailin açılma, tıklanma, zaman vb. verilere ulaşabilir ve bir sonraki toplu mail gönderimi için en fazla etkileşim alabileceğiniz zamanı belirleyebilirsiniz.
Toplu mail gönderimi yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili hazırladığımız rehber niteliğinde ki makaleyi aşağıdaki linkten incelemenizi tavsiye ederiz.
Toplu mail göndermeden nelere dikkat edilmelidir?
Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı