Eğitim

10 Adımda Kişi Listesi Nasıl İçe Aktarılır?

1. Adım


Mail adreslerinizin alt alta sıralı şekilde bulunduğu excel veya txt dosyasını farklı kaydet seçeneği ile dosya türünü .csv virgülle ayrılmış olarak işaretledikten sonra kaydedebilirsiniz. İlk aşama sonrası artık kişi listeniz sendmail panelinizde içe aktarmak için hazır.

 

 

 

 

2. Adım

Sendmail gönderim panelinize giriş yaptıktan sonra üst kısımda bulunan sekmelerden kişi & liste sekmesine tıklamalısınız.

 

 

 

 

3. Adım

Soldaki menümüzden kişileri içe aktar butonuna tıkladıktan sonra, sonraki adımları takip etmeye devam edebilirsiniz.
 

 

4. Adım

Açılan sayfada sağ alt kısımda bulunan kişileri içe aktar butonuna veya biraz üstünde bulunan + butonuna tıklayınız.
 

5. Adım

Açılan ekranda dosyadan kişileri içe aktar ( önerilir ) seçeneğini işaretleyin ve içe aktar butonuna tıklayınız.
 

 

 

6. Adım

Karşınıza gelen ekranda bilgisayardan yükle butonuna tıkladıktan sonra aktarmak istediğiniz dosyayı seçin ve başarıyla yüklendikten sonra devam et butonuna tıklayabilirsiniz.

 

 

 

7. Adım

Açılan ekranda metin dönüşümü aşamasındasınız. Excel dosyanızda üst kolonda e-posta adresleri vb. başlık mevcut ise başlık mevcut seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Karakter kümesinde ve diğer alanlarda değişiklik yapmayabilirsiniz. Noktalı virgül ve virgül olarak kalabilir.

Excel dosyanızda ad, soyad vb. bilgiler var ise Türkçe karakter sorunu yaşamamak için karakter kümesini iso -8859-9 olarak işaretleyin ve Devam Et butonuna tıklayınız.

 

8. Adım

Karşınıza gelen ekranda Kişi bilgi alanı & mükerrer aşamasındasınız, excel dosyanızda ki alanları sistemde tanımlıyoruz.

E-posta adresinin karşısındaki kişi bilgi alanından e posta adresini seçebilirsiniz.

Örn: Ad bilgisi olsaydı karşısında ki kişi bilgi alanında Ad olarak işaretlemeliydiniz. Kişi içe aktarım seçeneklerinde değişiklik yapmadan Devam Et butonuna tıklayınız.

 

9. Adım

Liste aktarma işleminin son aşamasındasınız. İzin yöntemini İZİNLİ KAYIT ( Seçiniz! ) olarak işaretleyin, daha önceden aktardığınız kişilerin izin yöntemini güncellemek isterseniz mevcut kişilerin izin yönetimini güncelle butonuna tıklayabilirsiniz.

DOI gönderimini yap veya DOI izni gönder ( Double Opt-IN) seçeneğinizi işaretlemelisiniz.

Tüm bu işlemleri takip ettikten sonra, liste aktarma işlemini tamamlamak için 10. adıma geçebilirsiniz.

 

10. Adım

Son olarak içe aktarılan kişileri izle başlığı altında ki kişileri izle, kişi filtresi oluştur ve mailing listesi oluştur seçeneklerini işaretleyiniz. Tanım alanında filtre ve mail listeniz için isim belirleyebilirsiniz.

En altta bulunan içe aktarım onayını işaretleyiniz ve sağ alt kısımda bulunan kişileri içe aktar butonuna tıklayarak liste aktarma işlemini tamamlayınız.

Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı