Eğitim

Mailing Kampanyasında Kendi Alan Adımı Nasıl Kullanabilirim?

Toplu mail gönderimi yaparken kendi domain adresinizden gönderilmesini istiyorsanız, aşağıda anlatılan işlemi gerçekleştirmelisiniz.

Mailing yaparken kendi alan adınızı kullanmak için aşağıdaki şekilde DNS Kaydı tanımlamalısınız. Eklemeniz gereken kayıt türü NS Kaydıdır.

e.alanadiniz.com                   NS                  ns0.isprit2.de
e.alanadiniz.com                   NS                  ns1.isprit2.de

Ekleyeceğiniz DNS Kaydını alan adınızın NS Kayıtlarının bulunduğu sunucudan gerçekleştirmelisiniz. NS Kayıtlarınızın hangi sunucuda bulunduğunu ise intodns.com veya dnsbil.com gibi sitelerden alan adınızı sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

NS Kaydı nasıl tanımlanır?

Toplu mail gönderimini kendi domain adresiniz ile yapabilmek için tanımlamanız gereken NS kaydının eklenmesi, kullandığınız panele göre değişiklilik gösterebilir.

cPanel kullanıyorsanız, sunucu yönetimini yaptığınız WHM panelden bu işlemi gerçekleştirmelisiniz. Direkt olarak cPanel üzerinden eklemek istediğinizde kayıt tipini NS seçemeyebilirsiniz.

Plesk Panel kullanıyorsanız, panele erişim sağladıktan sonra ” DNS Ayarları > Kayıt ekleyin “ adımlarını takip etmelisiniz. Sonrasında ekran görüntüsündeki gibi kayıtları ekleyebilirsiniz.

         

Farklı bir panel kullanıyorsanız veya sunucu yönetimini yaptığınız bir panele sahip değilseniz konuyla ilgili sağlayıcınızdan destek almanız gerekebilir. Destek isterken toplu mail gönderiminde kendi alan adınızı kullanmak istediğiniz için bu kaydı tanımlanmasını istediğinizi iletebilirsiniz. Bu işlem tamamlandığında mailleriniz example@e.alanadiniz.com mail adresinden gönderilecektir.

Tanımladığınız NS Kaydını e.alanadi.com şeklinde tanımlamak zorunda değilsiniz. Dilerseniz bulten.alanadiniz.com veya alternatif şekillerde de tanımlayabilirsiniz.
Yapılması gereken bu işlem sub domain oluşturma işlemi gibi gözükebilir. Ancak, kesinlikle değildir. Yapılması gereken işlem DNS kaydı tanımlaması ve kayıt türü olarak NS Kaydı seçilmesidir.
Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı