Mailing

Mail Listesi ( Mail Datası ) Nasıl Oluşturulur?

E-mail pazarlaması yapabilmek için en temel ihtiyaç mail listesi sahibi olmanızdır. Doğru hazırlanmış bir mail listesine sahipseniz, markanızı tanıyan müşterileriniz ile bağınızı kuvvetlendirebilir ve potansiyel hedef kitlenizi içinde barındıran yeni müşterilere ulaşabilirsiniz. Müşterileriniz ile aranızdaki bağı kuvvetlendirmek marka bilinirliğini de arttırırken, doğru orantılı olarak satışlarınıza da katkısı olacaktır.

Mail Listesi Nasıl Oluşturulur?

Toplu mail listesi oluşturmanın farklı alternatifleri bulunmaktadır. En etkili e-posta pazarlaması için bu yöntemleri kullanmanız işletmeniz için faydalı olacaktır.

Hazır mail listesi satın alınması sonucunda yapacağınız e-mail marketing ile muhtemelen umduğunuz sonuca ulaşamayacaksınız. Çünkü bu listeler rastgele hazırlanmış ve işletmeniz ile bağı bulunmayan bir çok kişiyi ve belkide yanıt vermeyecek bir çok mail adresini içerisinde barındırmaktadır.

1. Abonelik formlarını daha etkin kullanın

Web sitenizde bulunan abonelik formlarından elde ettiğiniz mail adresleri toplu mail listesine ekleyebileceğiniz ve e-mail pazarlamasında size en fazla katkı sağlayabilecek adreslerdir. Kişiler direkt olarak sizin oluşturacağınız kampanyalar ve gelişmelerden haberdar olmak için bu formları doldururlar. Bundan dolayı web site ziyaretçilerinizi abonelik formunu doldurmaya yönlendirmelisiniz. Örneğin; sitenizde belli bir süre durduktan sonra abonelik formunu pop-up olarak ziyaretçilere yansıtabilirsiniz.

2. Kartvizitlerde bulunan mail adreslerini değerlendirin

İşletmeniz adına katıldığınız toplantılar, fuarlar vb. etkinliklerden edindiğiniz kartvizitlerde bulunan mail adreslerini, toplu mail listenize ekleyebilirsiniz. Özellikle katıldığınız fuarlarda standınıza ilgilenenlerin kartvizitlerini bırakabilecekleri bir kutu koyabilirsiniz.

3. Sosyal medya hesaplarınızı sadece paylaşım yapmak için kullanmayın

Günümüzde en fazla vakit geçirdiğimiz alan sosyal medya hesaplarımızdır. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden takipcilerinizin mail hesaplarını alabilirsiniz. Kurumsal facebook hesabınızda bir alana mail formu ekleyebilir veya bir kampanya düzenleyerek kampanyaya katılım şartı için web sitenizde düzenleyeceğiniz bir mail formunda anket ile birlikte mail adreslerini temin edebilirsiniz. Kurumsal bir youtube kanalınız var ise mail kayıt formuna yönlendiren bir link ekleyebilir ve e-posta listenize ekleyebilirsiniz.

4. Her türlü alanda ziyaretçilerinizi teşvik edin

Kampanya, indirim vb kelimelerin üzerimizdeki etkisi tartışılmaz bir gerçektir. Mail listenize eklenmesini kabul eden kişilere indirim tanımlayabilir veya onlara özel kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Bu stratejiden google reklamları, sosyal medya reklamları gibi bir çok alandan duyurular yapabilir ve mail kayıt formuna yönlendiren bir link ekleyebilirsiniz. Ayrıca, mevcut kitlenizden faydalanıp sizinle ilgilenebilecek kişileri davet etmelerini isteyebilirsiniz. Davet eden kişilere ise özel indirimler, kuponlar tanımlayarak hem yeni mail adresleri toplayabilir, hem de kitleniz ile bağınızı güçlendirebilirsiniz. Unutmayın kitleniz ile bağınızı güçlendirirken doğru orantılı olarak marka bilinirliğini de arttırırsınız.

Bu listeyi kendi üreteceğiniz stratejiler ile geliştirebilirsiniz. Fakat, tüm üretilen stratejilerde dikkat etmeniz gereken nokta izinli mail listesi oluşturmaktır. Toplu mail gönderimi yapacağınız adreslerin mail listesini oluştururken mail bültenine abone olduklarına dair onaylarını almalısınız. Kesinlikle kandırmaca yöntemler ile mail listenizi oluşturmaya gayret göstermemelisiniz. Bu konudan detaylıca bahsedilen izinli toplu mail gönderme makalesini inceleyebilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı