GenelMailing

Kontroller Ve Testler

Kontroller Ve Testler

1-Kişiselleştirme Testi mailing listenizde ad ve soyad vb. bilgiler ile kişiselleştirme yaptıysanız bunun sonucunda kişiselleştirme başarınızı bu test ile ölçebilirsiniz. Unutmayınız, tüm e-mail adreslerinin bir ad ve soyad bilgisine sahip olması gerekir.

2-Resim Testi bu test ile mailing tasarımında kullanılan tüm görsellerin bir ALT etikete sahip olup olmadığını, görsel boyutlarının uygunluk derecelerini görebilirsiniz.

3-Test listesine gönderim kontrolü daha önceden oluşturulan TEST mail listesine test gönderimi yapmak olası gönderi hatalarını azaltır.

4-Yayınlanma listesine gönderim testi mevcut bir gönderim listesi varsa gönderimden öncebu listeye gönderi yapılarak ön test gerçekleştirilmiş olur.

5-Link testi bu test, mailinginizin içerdiği linklerin aktif olup olmadığınız kontrol eder.

6-Liste yansıma testi(Bounce test) hard bounce sürekli ve kalıcı yansıma, soft bounce ise geçici yansıma olarak Türkçeye çevrilir. Gönderilen mail alıcı mail sunucuya gönderiliştir. Fakat bazı sebeplerden dolayı mail alıcısı mail alamamıştır. Soft bounce sebepleri aşağıdakilerden biri olabilir.

  • Mailde yazım hatası bu hata en çok karşılaşılan hatadır. Örneğin; aaa @xyz.com burada mail adresinde boşluk kullanılması yazım hatasıdır. Sistem tarafından geçersiz mail adresi olarak tanımlanacaktır. Bu aslında soft bounce hatası değildir. Yazım hatasıdır.
  • Alıcı mail kutusu doludur. Bu nedenle mail karşı tarafa ulaşamayacaktır.
  • Alıcı mail sunucusu geçici olarak devre dışı olabilir.
  • Gönderen e-mail mesaj büyüklüğü alıcı mail limitleri aşıyor olabilir.

Alıcı mail sunucusu gönderen maili kabul etmezse buna hard bounce denir. Bunu oluşturan sebepler aşağıdakilerden biri olabilir.

  • Alıcı e-mail adresi yoktur.
  • Alıcı domain adresi yoktur.
  • Alıcı mail sunucu gönderen maili veya ip adresini kara listeye almış ve bloklanmıştır.

Hard veya soft bounce oranını mümkün olduğunda %1’den düşük olması beklenmektedir. Bu oranın küçüklüğü aslında listenizin temiz, gerçek ve güncel olmasından kaynaklıdır.

7-Mailing toplam boyut testi bu uygulama, mailingin dosya boyutu hakkında bilgi içerir ve belirtilen limiti aşıp aşmadığını denetler.

 

Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı