Mailing

Toplu Mail Göndermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Toplu mail gönderimi, e-mail listenizde bulunan kişilere saatte 100 milyondan fazla mail gönderimi yapmanıza olanak tanır. Bu sayede özel günler için kutlama, kampanya, tebrik vb. maillerinizi önceden planlanmış günlerde gönderebilirsiniz. Kurumlar veya bireyler hazırlamış oldukları dikkat çekici e-bültenleri öncesinde hazırlanmış listedeki e-mail adreslerine, daha öncesinde planlanmış günlerde mailing yolu ile gönderebilir ve mevcut kitleleri ile bağını arttırırken aynı zamanda hedef kitlelerine ulaşmaya bir adım daha yaklaşırlar.

Toplu Mail Gönderimi Nasıl Yapılır?

Kurumsal mail hesaplarınız ile mailing yapmak istediğinizde bir çok engellemeye maruz kalabilirsiniz. Bu sorunda günlük mail alışverişini engellediği için iş akışında sorunlara sebebiyet verebilir.

Toplu mail gönderimi için özel yapılandırılmış sunuculara sahip bir firmadan hizmet almanız, daha etkili e-posta pazarlaması yapmanızı sağlar.

Email Pazarlaması Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Toplu mail göndermeden önce dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar mevcut. Dikkat etmediğiniz taktirde mailiniz SPAM olarak algılanabilir ve e-posta pazarlama raporlamasını kontrol ettiğinizde umduğunuz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken maddeler aşağıda listelenmiştir.

1. Mail Listesi

Mailing yapmadan önce dikkat etmeniz gereken ilk faktör mail listesidir. Hazır bir mail listesi ( mail datası ) satın almanızı SendMail olarak kesinlikle önermiyoruz. Kendi mail listenizi oluşturmanız hem tıklanma oranlarında hem de geri dönüş almanızda etkisi gözle görülür olacaktır.

Kendi mail listenizi ( mail datasını ) nasıl oluşturabilirsiniz? Hazır bir mail listesi almanızın zararları nelerdir? Sorularının yanıtı için Mail Listesi Nasıl Oluşturulur adlı makaleyi inceleyebilirsiniz.

2. Konu Başlığı

Toplu mail gönderiminin sağlandığı sunucular her ne kadar bu görev için yapılandırılmış olsa da gönderim sağlanan içeriğin ve belirtilen konu başlığının uygunluğu SPAM oranını etkiler. Dikkatsizce hazırlanan konu başlığı ilk izlenimi kötü yönde etkileyebilir ve mailin tıklanma oranını düşürebilir. Aynı zamanda uygun hazırlanmamış bir konu başlığı ile mailiniz SPAM olarak algılanabilir ve silinmeyi bekleyen bir mail olarak SPAM klasöründe kalır.

E-posta pazarlamasında konu başlığının önemi nedir? SPAM riskini düşürecek konu başlığı nasıl olmalı? Tıklanma oranını yükseltmek için mail başlığı nasıl hazırlanmalıdır? Tüm bu sorulara yanıt olarak hazırlanmış olan E-posta Pazarlamasında Mail Başlığının Önemi makalesini inceleyebilirsiniz.

3. Şablon Seçimi ve İçerik

Yapacağınız e-mail pazarlamasında dilerseniz, SendMail tarafından sunulan 10’dan fazla hazır şablonlardan faydalanabilir veya özel bir şablon tasarımını kullanabilirsiniz. Şablonlar ile birlikte hazırlayacağınız içerikte karşı tarafta bırakmak istediğiniz etki doğrultusunda hazırlamalı ve SPAM sayılabilecek içeriklerden kaçınmalısınız.

Etkili bir mailing şablonu nasıl olmalıdır? Yapılan e-posta pazarlamasında, SPAM riskini en aza indirgemek için toplu mail şablon seçimi nasıl olmalıdır? Email pazarlamasında içerik nasıl hazırlanır? Tüm bu konular ile ilgili makalesini inceleyebilirsiniz.

4. İzinli Toplu Mail Gönderme

Mail gönderiminde, alıcının bu durumdan rahatsız olmasına karşın uygulanması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uyulmadığı taktirde ise tarafınıza bazı yaptırımlar uygulanabilir. Bu yaptırımlara maruz kalmamak için izinli toplu mail gönderimi yapmalısınız.

İzinli toplu mail gönderimi nedir? Email pazarlaması sonrasında herhangi bir yaptırıma maruz kalmamak için uyulması gereken kurallar nedir?

 

Daha Fazla Göster

SendMail

SendMail, 2015 yılından bugüne e-posta pazarlama alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Toplu mail gönderimi konusunda profesyonel ekibi ve güçlü alt yapısı ile sorunsuz hizmeti kendisine ilke edinmiş olan SendMail, müşteri memnuniyetini önemsemekte ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini geliştirmektedir. Avrupa'nın en büyük 2. altyapısına sahip olan SendMail, saatte 100 milyon toplu mail gönderimi kapasitesine sahiptir. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı